Hoe meer kinderen mooi geboren worden en een fijne babytijd hebben hoe mooier onze wereld wordt.

 

Mijn naam is Yvonne Baars en het is mijn missie om zo veel mogelijk baby’s een zachte landing en een liefdevolle start te geven. De ingrediënten hiervoor zijn een zwangerschap, geboorte en babytijd vanuit ontspanning, vertrouwen en verbondenheid. Uit onderzoek, uit mijn persoonlijke ervaring en uit de verhalen van de vele ouders die ik inmiddels heb begeleid, blijkt dat deze een hele positieve impact op je kindje hebben, nu en in de toekomst. Hoe meer kinderen er mooi geboren worden en een fijne babytijd hebben hoe mooier onze wereld wordt. Daar wil ik graag aan bijdragen!

Persoonlijke ervaring

Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van 2 mooie meiden (2005 & 2007). Intuïtief heb ik altijd aangevoeld dat geboorte een hele mooie gebeurtenis in het leven van een vrouw kan zijn. Het is onze natuur en daardoor dacht ik dat het ook wel vanzelf zou gaan. Dat viel me tegen bij de geboorte van mijn oudste dochter. Ik vond het vooral veel pijnlijker dan ik dacht.

Toch bleef mijn intuïtie me zeggen dat ondragelijke pijn er van nature niet bij hoeft te horen. Daarom ging ik op zoek naar een methode die me zou kunnen helpen. Helaas ben ik HypnoBirthing toen nog niet tegen gekomen maar wel een methode met een vergelijkbare filosofie. Dit maakte dat mijn tweede dochter heel rustig en zacht geboren is. Het was prachtig en ik heb het absoluut niet als pijnlijk ervaren. De omstandigheden waren bij allebei precies hetzelfde maar hoe ik het heb ervaren was een wereld van verschil.

Vrouwen power

Het is onze cultuur die de prachtige werking van de natuur in de weg staat. Je kunt leren de natuur weer gewoon zijn werk te laten doen. Dat brengt je terug bij jezelf, bij je vrouwelijke oerkracht en dat is een geweldig gevoel. Het is mijn wens dat iedere vrouw dit mag ervaren, dat alle baby’s op deze manier geboren worden (zo’n fijne start) en dat alle vaders/geboortepartners hun belangrijke rol hierin innemen en echt iets betekenen voor moeder en baby. De intimiteit die geboorte met zich meebrengt is een prachtige basis voor je gezin.

“Wat wil je wel” is mijn motto. Het is veel effectiever om je te focussen op je wensen dan op je zorgen.

Baby Time

En dan heb je ineens zo’n lief klein mormeltje in je armen waar je het allerbeste voor wilt. Maar wat is dat en hoe geef je dat? Dat is vaak best even zoeken weet ik uit ervaring. Je wilt er ook graag zoveel mogelijk van genieten want deze bijzondere tijd vliegt voor bij. Van ouders die ik tijdens de zwangerschap heb begeleid krijg ik regelmatig de vraag of ik ook een cursus aanbied voor de babytijd. De ontspanningsoefeningen uit de cursus werken zo fijn door in het dagelijks leven. Daar willen ze graag mee verder maar dan wel aangepast op deze nieuwe fase. Tijdens de babymassage lessen bij mij in de praktijk merk ik vaak dat het vermoeiend is voor baby’s om naar de cursus te komen en het tijdstip sluit vaak niet aan bij de behoefte van de baby. Vanuit deze vragen is het online programma Enjoy BabyTime ontstaan. Zodat jij lekker thuis wanneer het jou en je baby uitkomt de cursus kunt volgen. Daarnaast is het super fijn om online support te hebben het eerste jaar met je baby en nieuwe contacten te leggen met moeders in de zelfde situatie.

Mijn praktijk

In 2009 heb ik mijn praktijk opgericht en startte met zwangerschapsyoga, gym en zwemmen, babymassage en zwangerschapsmassage. Door mijn zoektocht naar een effectieve methode kwam HypnoBirthing al snel op mijn pad en heb ik in 2010 de HypnoBirthing opleiding gedaan en geef ik met veel plezier de cursus. Inmiddels heb ik ruim 500 stellen begeleid en ontvang ik naderhand prachtige geboorte verhalen. Ik ben zo enthousiast over het resultaat van deze cursus dat ik met de andere vormen van zwangerschapscursussen ben gestopt. De cursus babymassage is altijd onderdeel van mijn aanbod gebleven. Hierin kan ik ouders super mooie inzichten en vaardigheden mee geven voor een relaxte babytijd.
Als sinds 2000 ben ik werkzaam als coach. Met de oprichting van mijn praktijk heb ik me voor de individuele coaching in combinatie met Hypnotherapie steeds verder gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere en ouders tijdens de babytijd.

Enjoy

Doordat ik nu naast de cursus aan zwangere vanaf 2015 ook de landelijke officiële opleiding tot HypnoBirthing docent geef, is de naam overgegaan op Enjoy HypnoBirthing. Enjoy omdat genieten het aller belangrijkst is in alles wat je doet! Welke voorwaarden jij en je baby nodig hebben om te genieten en waar jullie het meest van genieten kun je alleen zelf uitvinden. Ik geef je informatie, technieken en oefeningen om je daarbij te helpen. Mijn jaren lange ervaring als coach neem ik natuurlijk mee in alles wat ik aanbied om jullie te inspireren je eigen weg te vinden naar Enjoy!

Ontvang nu mijn gratis e-book met 7 tips om relaxed te bevallen

Meld je aan voor de Enjoy Hypnobirthing Nieuwsbrief

HypnoBirthing Institute

This Practitioner is affiliated with the HypnoBirthing® Institute and is currently certified and authorized to teach the complete HypnoBirthing Program.

CRKBO geregistreerde opleiding

Enjoy Hypnobirthing voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen.

Algemene Voorwaarden Cursus

Klik hier om de Algemene Voorwaarden voor de cursus te downloaden

Algemene Voorwaarden Opleiding

Klik hier om de Algemene Voorwaarden voor de opleiding te downloaden

Privacyverklaring

Klik hier om de privacyverklaring te downloaden