Bevallen hoef je niet te leren, dat doet je lichaam vanzelf, je kunt wel leren wat je kunt doen om het te laten gebeuren

En dat leer ik je graag!
Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat een prachtig wonder groeit er in jou of in de buik van je vrouw! Zo mooi als de natuur de conceptie en de ontwikkeling van je baby heeft ontworpen, zo mooi is ook het proces van geboorte. Het is in het belang van de natuur zelf om dit design zo te maken dat het zorgt voor de meest veilige en prettige uitkomst voor moeder en baby. Als je weet hoe dit proces van oorsprong bedoelt is kun je de juist omstandigheden creëren die aansluiten bij de werking van je lichaam, je mind en je connectie met je baby.

Wens jij?

N

Een rustige liefdevolle bevalling?

N

Vertrouwen in jezelf, je lichaam, je kindje en je partner?

N

Dat je met positieve gedachte naar de bevalling toeleeft?

N

Dat je samen met je partner goed bent voorbereid?

N

Een sterke band met je kindje in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna?

N

Dat je met een gevoel van trots op de geboorte kunt terugkijken, hoe deze ook verlopen is?

In de afgelopen eeuwen heeft ‘geboorte’ in een negatief imago gekregen. Wat je in films of op tv ziet, de verhalen die je hoort van anderen, de berichten in de media, het is over het algemeen dramatisch of hilarisch maar zelden rustig en kalm. Van jongs af aan horen vrouwen hoe pijnlijk een bevalling is en wat er allemaal mis kan gaan. Dit beïnvloedt onze gedachten over geboorte op bewust en onbewust niveau.

“If you change the way you view birth, the way you give birth will change”

– Marie Mongan, grondlegster van HypnoBirthing –

Denken bevalt niet

Terwijl jij opgroeide in onze hectische maatschappij heb jij waarschijnlijk, net als ik, geleerd om goed over dingen na te denken en controle te houden. Daardoor zitten vrouwen vaak te veel in hun hoofd om goed te kunnen bevallen. Het is belangrijk om te leren controle over het geboorte proces los te laten en mee te bewegen met wat je lichaam aangeeft.

Je hoofd wordt niet vergeten!

Als je weet hoe het geboorteproces werkt, wat er allemaal gebeurd in je lichaam dan kun je er aan mee werken vanuit een diepe connectie met je baby en je partner.
De technieken die je leert zoals diepe ontspanning, ademhaling en visualisatie helpen je daarbij.

Hoe mooi zou het zijn als …

N

jij en je partner vol vertrouwen naar de geboorte toe kunt leven

N

jij jezelf in diepe ontspanning kan brengen, waar en wanneer je wilt en dat jou partner je daarbij kan helpen als het even niet lukt

N

je effectieve ademhalingen kunt toepassen die mee helpen met de werking van je lichaam

N

je weet hoe je een liefdevolle en intieme sfeer kunt creëren zodat de geboortehormonen lekker kunnen stromen en jij soepeler bevalt

N

je partner een massage leert waardoor jij lekker veel endorfine gaat aanmaken. Endorfine is je natuurlijke pijnstiller die veel sterker is dan morfine

N

jij de geboorte over kunt laten aan je lichaam en de controle los kunt laten

N

jij en je partner weten hoe de geboorte werkt en jullie je bewust zijn van wat jullie belangrijk vinden voor jezelf en je kindje

N

jullie je wensen duidelijk op papier kunnen zetten en effectief kunnen communiceren met je zorgverlener

N

je geboortepartner weet wat hem of haar te wachten staat en wat hij of zij allemaal kan doen om jou te ondersteunen, zodat jullie de geboorte samen als een team kunnen ervaren

N

jullie weten wat prettig is voor je baby en jullie een sterke band met jullie baby hebben in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna…

Met de cursus HypnoBirthing help ik jou dit te realiseren.

Heel praktisch en doelgericht

Bevallen hoef je niet te leren, dat doet je lichaam vanzelf. Maar je kunt wel leren wat je kunt doen om dat proces te laten gebeuren en dat leer ik je graag.

Kleine greep uit wat je gaat leren:

N

Krachtige technieken voor diepe ontspanning

N

Wetenschappelijke inzichten over de invloed van gedachten op de processen in je lichaam.

N

Effectieve ademhalingstechnieken waardoor je fit blijft

N

Wat belangrijk is voor jou en je baby direct na de geboorte

N

Alle ins en outs van het geboorte proces

N

Hoe je partner zijn rol kan invullen. Team work!

N

Hoe je de band met je baby kunt versterken in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna

N

Speciale massage voor extra pijnstilling

N

Hoe je intimiteit creërt zodat je lichaam beter kan bevallen en een liefdevolle sfeer om je kindje te verwelkomen

N

En nog veel meer…

Laat mij je helpen

Mijn naam is Yvonne Baars en het is mijn missie om baby’s een zachte landing en een liefdevolle start te geven. Hopelijk ook jou baby!
Dat doe ik al 12 jaar door de cursus HypnoBirthing (en de docentenopleiding) te geven. Uit persoonlijke ervaring en uit de geboorte verhalen van de ruim 1000 cursisten die ik inmiddels heb begeleid weet ik dat goede voorbereiding een hele positieve invloed heeft op hoe je de geboorte ervaart. Als HypnoBirthing master trainer heb ik inmiddels meer dan 300 mieuwe docenten opgeleid in Nederland en België.

Ik heb een schatkist aan ervaring, kennis en praktische tools verzameld die jou kunnen helpen om vertrouwen te krijgen in jezelf en je lichaam zodat je de geboorte kunt laten gebeuren vanuit ontspanning. Die wil ik graag met je delen!
Ik gun het jou zo ontzettend om een liefdevolle start te maken als gezin. En dat je straks met een gevoel van trots op de geboorte van je kindje terug kunt kijken.

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten in de cursus!

Yvonne Baars

Wat leer je in de cursus HypnoBirthing?

Les 1: Je geboorte mindset

De invloed heeft onze cultuur op geboorte. Wat is eigenlijk onze natuur. Wetenschappelijke inzichten over de invloed van gedachten op de processen in je lichaam. Technieken die je kunt gebruiken om je mindset aan te passen aan dat wat je wenst.

Les 2: Verliefd op je baby

Je lichaam en je mind klaar maken voor de geboorte.
Prenatale binding, ouderschap al voor de geboorte. Speciale massage waardoor je meer endorfine (lichaamseigen pijnstiller) gaat aanmaken. Oefeningen voor instant ontspanning, effectieve ademhalingen, fysieke oefeningen.

Les 3: Visualisatie en je ontspanning verdiepen

Verschillende oefeningen zodat je kunt ervaren welke jij het fijnst vindt en voor jou het beste werkt. Geboorte voorkeuren, hoe beschrijf en communiceer je jullie persoonlijke wensen. Speciale oefening voor het loslaten van angst zodat niets je in de weg staat om vol vertrouwen naar de geboorte toe te leven.

Les 4: Alle ins en outs van het geboorte proces.

Wat gebeurt er in je lichaam en met je baby. Wat kan je doen om de geboorte over te laten aan je lichaam en er in mee te bewegen met je ontspanning, ademhaling, houdingen e.d. De rol en taken van de geboorte partner. Hoe creëer je intimiteit en een liefdevolle sfeer.

Les 5 De finale, het perfecte ontwerp van de geboorte en binding met je baby

Hoe het wonderbaarlijke proces van de geboorte fase en de periode direct daarna jou en je baby helpen om een veilige en liefdevolle start te maken. Wat je helpt om een sterke band met je baby op te bouwen. Wat belangrijk is bij de eerste borstvoeding.

Aanmelding en jouw investering

Jouw investering voor dit alles is per stel € 345,- In veel gevallen wordt de cursus deels vergoed. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar. Deze prijs is inclusief:

 • 5 wekelijkse lessen van 2,5 uur voor jouw en je (geboorte)partner
 • Het boek; HypnoBirthing, the Mongan Method geschreven door Marie F. Mongan
 • De originele HypnoBirthing MP3’s
 • Uitgebreid cursusmateriaal, waarin je alle informatie uit de cursus nog eens na kunt lezen. Je vindt hier ook de oefeningen die je in de cursus geleerd hebt zodat je ze makkelijk thuis kunt toepassen.
 • Na iedere les een mail zodat je overzicht houd over wat je geleerd hebt en het makkelijk kunt toepassen

En deze prachtige bonus!

Toegang toe het online programma   – Ontspannen bevallen –  van Relaxed Moms tot na je bevalling! Ter waarde van € 97,-

Begin 2020 heb ik Relaxed Moms opgezet om ouders nog beter te kunnen helpen in de eerste 1000 dagen met hun kind. In de 12 jaar dat ik HypnoBirthing geef heb ik zoveel bijgeleerd dat ik ook graag met jullie wil delen maar het past niet allemaal in de cursus. Daarnaast merk ik dat cursisten dingen vergeten die op dat moment in de les (nog) niet relevant lijken maar het later wel zijn. Daarom heb ik voor Relaxed Moms (2 Be) een eigen online ontspannen bevallen cursus gemaakt. Het is een prachtige aanvulling op de cursus HypnoBirthing. Het geeft verdieping en je kunt het gebruiken om het geleerde weer even op te frissen wanneer je maar wilt.

Dit krijg je dus gratis als bonus bij de HypnoBirthing cursus!

 • Toegang tot het online programma   – Ontspannen bevallen –  van Relaxed Moms
 • Online begeleiding na de cursus tot en met de geboorte van jullie kindje
 • Iedere 2 weken een online vraag en antwoord sessie waar je mij vragen kunt stellen die je na de cursus tegen komt. Je mag hier aan mee doen tot je bevallen bent
 • Persoonlijke begeleiding via WhaptsApp tot na de geboorte van jullie kindje

Praktische informatie:

 • Je volgt de cursus samen met je (geboorte) partner.
 • Je kunt beginnen tussen de 16 en 32 weken zwangerschap
 • Starten rond 20 weken is ideaal
 • Je kunt online contact houden met medecursisten tot na je bevalling in een besloten groep

Voor vragen kun je telefonisch via 06-38195949 of via het contactformulier contact opnemen

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in de cursus!

Veelgestelde vragen

Is het de bedoeling dat je alle lessen samen met je partner volgt?

Ja, alle lessen zijn samen met je partner. Dat is uniek aan deze cursus en een grote meerwaarde. Als je met zijn tweeën de lessen volgt krijg je beide alle info en oefeningen. Daardoor kun je samen bedenken wat je belangrijk vindt voor jezelf en je kindje en samen keuzes maken. Als jullie je op deze manier goed voor te bereiden op de geboorte dan wordt de geboorte echt teamwork.

Kan ik ook mee doen als ik alleen kom?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de cursus alleen wilt volgen. Misschien denkt je partner dat het echt niets voor hem is. Dan kan ik hem aanraden om de eerste les te volgen zodat hij weet wat de cursus inhoud en kan hij daarna alsnog beslissen. Degene die met de meeste tegenzin starten zijn uiteindelijk vaak het meest enthousiast.
Het kan ook zijn dat je geen partner hebt. Dan kan ik je aanraden om iemand te kiezen om je te begeleiden tijdens de geboorte. Deze cursus is voor een zwangere met haar geboorte partner. Dat is vaak de partner maar dat kan ook je moeder, zus, vriendin of doula zijn. Het is fijn als degene die je gaat begeleiden tijdens de geboorte ook bij de cursus aanwezig is.

Kunnen we een les inhalen als we een keer niet kunnen?

Ja dat kan zeker. Je mag een les inhalen op dezelfde locatie in een andere groep maar je mag die les ook op een andere locatie inhalen. Als je voor je aanmelding al weet dat je 1 les van een bepaalde cursus niet kunt mag je deze ook in een andere groep volgen. Geef dit bij je aanmelding even aan en vermeld er bij welke les je waar en wanneer wilt inhalen.
Stel dat je onverwacht niet kun bijvoorbeeld doordat je ziek bent dan kun je op de website bekijken waar en wanneer je deze les wilt inhalen. Laat me even weten wat je kiest.
Deze mogelijkheid om in te halen is wel onder voorbehoud van de beschikbare ruimte. Dus daarom altijd even met me overleggen.

In welke periode van de zwangerschap kunnen we de cursus het beste volgen?

Je kan eigenlijk niet te vroeg met de cursus starten want hoe eerder je een positieve mindset over de geboorte hebt des temeer je kunt genieten van je zwangerschap. Je gaat thuis aan de slag met technieken zoals ademhaling en diepe ontspanning daardoor train je je lichaam en mind om steeds sneller en dieper te ontspannen. Daar hebben jij en je baby allebei veel profijt van tijdens de zwangerschap. Door veel te oefenen worden deze technieken zo eigen dat je ze tijdens de bevalling als vanzelf toepast.
Als je rond 20 weken zwangerschap start dan gaat het meestal meer leven doordat je je kindje kunt voelen en je hebt nog ruim de tijd om te oefenen en de nieuwe info eigen te maken, na te denken over wat je belangrijk vindt en je keuzes te maken.
Komt HypnoBirthing later in de zwangerschap op je pad dan heb je er nog steeds heel veel profijt van.

Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

HypnoBirthing wordt inmiddels door heel wat zorgverzekeraars (deels) vergoed in de aanvullende verzekering en valt onder zwangerschapscursus. Het is afhankelijk van je polis of en hoeveel je kunt declareren, vraag het even na bij je zorgverzekeraar. Meestal geldt als eis voor vergoeding dat de docent aangesloten moet zijn bij de Vereniging voor HypnoBirthing cursusleidsters Nederland. Dat ben ik, ik heb het zelfs mee opgericht en ben 6 jaar voorzitter geweest. Ook wordt vaak gevraagd dat je ingeschreven moet staan bij de kamer van koophandel. Mijn KvK nummer en mijn lidmaatschap van onze beroepsvereniging staan beide op de factuur die je ontvangt.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met oefenen?

De oefeningen vragen niet zo zeer veel tijd maar eerder focus. Je krijgt in de cursus veel verschillende oefeningen zodat je kunt kiezen welke je het fijnst vindt. Deze neem je op in je dagelijkse routine en koppel je aan iets dat je toch al doet waardoor het weinig extra tijd kost en wel heel veel resultaat oplevert. In de lessen geef ik hiervoor veel suggesties om het je makkelijker te maken.

Deze cursus is 5 lessen van 2,5 uur, is dat niet wat lang?

Dat lijkt misschien zo maar de tijd vliegt voorbij en ik moet altijd mijn best doen om alles binnen de tijd te behandelen. Naderhand krijg ik vaak de feedback dat het best wat langer mag duren. Ik heb namelijk heel veel interessante info, filmpjes en leuke oefeningen met jullie te delen.

Ontvang nu mijn gratis e-book met 7 tips om relaxed te bevallen

Meld je aan voor de Enjoy Hypnobirthing Nieuwsbrief

HypnoBirthing Institute

This Practitioner is affiliated with the HypnoBirthing® Institute and is currently certified and authorized to teach the complete HypnoBirthing Program.

CRKBO geregistreerde opleiding

Enjoy Hypnobirthing voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen.

Algemene Voorwaarden Cursus

Klik hier om de Algemene Voorwaarden voor de cursus te downloaden

Algemene Voorwaarden Opleiding

Klik hier om de Algemene Voorwaarden voor de opleiding te downloaden

Privacyverklaring

Klik hier om de privacyverklaring te downloaden