HypnoBirthing® The Mongan Method

Vol vertrouwen relaxed bevallen

 HypnoBirthing® Docenten opleiding najaar 2023

Bewezen effectief

Steeds meer vroedvrouwen zien de meerwaarde in van HypnoBirthing. Het is immers zoveel prettiger om te werken met goed geïnformeerde en bovendien angstvrije (aanstaande) ouders.
Steeds meer koppels kiezen voor een HypnoBirthing cursus om zich voor te bereiden op de komst van hun kind. Zo fijn om uit te kunnen kijken naar de geboorte in plaats van er tegenop te moeten zien.
En dus is er steeds meer vraag naar HypnoBirthing docenten. Goed dat jij nu overweegt de HypnoBirthing docentenopleiding te gaan doen!

De enige echte originele

Wij bieden de originele opleiding, zoals bedacht door de grondlegster van HypnoBirthing, Marie Mongan. Je leert hoe je haar gedachtegoed op praktische wijze kunt overbrengen in de HypnoBirthing cursus die je straks aan zwangere koppels gaat geven. Zowel inhoudelijk als het format van vijf lessen van 2,5 uur. Dit is de enige manier om straks gecertificeerd en erkend te worden door het HypnoBirthing Institute en je aan te sluiten bij de Vereniging HypnoBirthing Nederland & België. Kortom: je zit hier goed!

Pefecte mix!

Tijdens de lockdown-periodes hebben we ervaren dat de basiskennis modules online beter tot hun recht komen. Er wordt dan in tweetallen geoefend in break-outroom. Die afzondering en windstilte heeft een enorme meerwaarde. Ook is de concentratie beter voor de theoretische gedeeltes. Daarom hebben we besloten om voortaan de eerste 2 dagen altijd online te geven. Die rust en focus gunnen we iedereen.

De tweede twee dagen komen we bij elkaar. Super tof om elkaar ook in levende lijven te ontmoeten. Alle praktijkgerichte oefeningen van dag 3 en 4 komen beter tot hun recht wanneer we fysiek met elkaar kunnen oefenen.

Die twee verschillende opleidingsweekends zijn een prachtige combinatie. Na deze dagen gaan we samen verder op weg naar je certificering. In 9 sessies ontmoeten we elkaar als groep online zodat we jullie verder kunnen begeleiden bij het eigen maken van de stof en het opzetten van je cursussen.

De afgelopen vier trajecten hebben we de opleiding in deze vorm gegeven en dat is super goed bevallen!

We helpen je opweg van student naar docent

Na de vier opleidingsdagen, is het leren nog niet gedaan. Sterker nog: dan moet het juist gaan beginnen!

Want dan duik je in alle materie, op zoek naar de antwoorden op de open boek examenvragen. Vervolgens zoek je een proefkoppel om je stagecursus aan te mogen geven. Als je ons ervan hebt overtuigd dat dit een goede cursuservaring was dan kunnen wij jouw certificaat aanvragen. Vanaf dan mag je dus (liefst heel veel) HypnoBirthing cursussen gaan geven aan aanstaande ouders.

Je hoeft dit niet alleen te doen. We begeleiden jullie als groep op deze weg van student naar docent. Daarvoor hebben we het post HypnoBirthing-traject gecreëerd. Een half jaar lang spreken we elkaar periodiek online, om:

  • bepaalde onderwerpen verder uit te diepen
  • vragen te beantwoorden
  • van elkaar te kunnen leren
  • super-enthousiast en gestimuleerd te blijven.

De ruimte voor het delen van ervaringen met het lesgeven en opstarten van je HypnoBirthing praktijk wordt zonder uitzondering als heel waardevol ervaren. De steun van de groep en van ons als opleiders heeft iedereen tot nog toe een vliegende start gegeven als HypnoBirthing docent. Dat is het doel van dit traject. Juist dat gunnen we iedereen.

Dit schreef Sabine aan Benita en Yvonne in haar evaluatieverslag:

Ik wil jullie bedanken voor jullie steun, openheid, vertrouwen het afgelopen half jaar en natuurlijk alle informatie rondom HypnoBirthing. Jullie zijn echt fantastisch!
Ik kan niet wachten op mijn certificaat 🙂
Hartelijk groet,
Sabine Veldhuizen

Lijkt het je niet fijn om straks net zo enthousiast terug te kunnen blikken als al diegenen die jou zijn voorgegaan? Gun het jezelf. We wensen het je van harte toe!

De opleiding beslaat dus een half jaar en bestaat uit drie delen:

  1. 1 online opleidingsweekend
  2. 1 fysiek opleidingsweekend
  3. Post-HB-traject: 9 online sessies van 1 à 1,5 uur waarin we jou begeleiden van student naar docent. We blijven als groep bijeen komen tijdens online bijeenkomsten om met en van elkaar te leren. Ondertussen maak je openboek examens en geef je een proefcursus aan één koppel. Wanneer dit is afgerond, ben je klaar om gecertificeerd te worden. Tijdens de rest van het post-hb-traject kun je met al je praktische vragen bij ons terecht, omtrent het opstarten van je eigen praktijk als HypnoBirthing docent. Deze sessies worden opgenomen zodat je ze binnen een beveiligde omgeving terug kunt kijken wanneer je een keer niet kunt of de sessie nogmaals wilt zien.

Data en tijden

Data Locatie Tijden Onderwerp
02-09-2023 Thuis Wanneer het jou uitkomt Je ontvangt je pakket per post en reserveert leestijd om alvast vertrouwd te raken met de basiskennis
15-09-2023 Online 19.00 – 21.30 uur Kennismaking met de groep en een zeer waardevolle oefening voor de start van je opleiding
16-09-2023 Online 09.00 – 13.00 uur Basiskennis geboorte
16-09-2023 Online 14.00 – 18.00 uur Basiskennis hypnose bij geboorte
17-09-2023 Online 09.00 – 13.00 uur Basiskennis hypnose bij geboorte
17-09-2023 Online 14.00 – 18.00 uur Start met de HypnoBirthing cursus zoals jij deze als docent gaat geven. Uitleg docenten syllabus, intro en unit 1
23-09-2023 Antwerpen 09.00 – 13.00 uur Docenten syllabus unit 2
23-09-2023 Antwerpen 14.00 – 18.00 uur Docenten syllabus unit 3
24-09-2023 Antwerpen 09.00 – 13.00 uur Docenten syllabus unit 4
24-09-2023 Antwerpen 14.00 – 17.30 uur Docenten syllabus unit 5
24-09-2023 Antwerpen 17.30 – 18.00 uur Feestelijke afsluiting van het eerste gedeelte van het traject
05-10-2023 Online 20.00 – 21.30 uur Eerste sessie van de 9 online bijeenkomsten waarin we je begeleiden van student naar docent. Er volgen nog 8 sessies (6x 2 wekelijks en 3x maandelijks) De rest van de data ontvang je na aanmelding.

Een half uur voor aanvang is er (virtuele) inloop. Dat geeft je de tijd om je lekker te installeren en bij te kletsen met ons en je mede cursisten.

We hanteren elke dag dezelfde structuur:

9.00 – 11.00 uur:  les

11.00 – 11.15 uur: (plas)pauze Tijd voor verse thee of koffie met wat lekkers.

11.15 – 13.00 uur: les

13.00 – 14.00 uur: lunch. Even helemaal weg van het scherm of de lesruimte, lekker eten en liefst naar buiten voor een wandelingetje.

14.00 – 16.00 uur: les

16.00- 16.30 uur: pauze. Tijd voor een frisse neus en beweging

16.30 – 18.00 uur: Les

Ik vind dat er vanuit opleiding heel goed is nagedacht over opbouw en herhaling. Er wordt zo lesgegeven dat op het einde alle losse eindjes in elkaar vallen.

Hoewel online les volgen niet helemaal hetzelfde is als fysiek, is door het werken met ‘break-out rooms’ en de vele praktische oefeningen toch heel wat aandacht gegaan naar interactie en afwisseling.

Yvonne en Benita geven blijk van heel veel kennis en deskundigheid en weten dit zeer liefdevol over te brengen.

Kristien Seghers

Doula, België

De locatie voor het online gedeelte van je opleiding

Het eerste weekend volg je de opleiding online op je eigen laptop of computer, thuis op de bank, aan de keukentafel, in je kantoor of praktijk.

We gebruiken hiervoor van ZOOM. Het is een heel fijn online platform dat voor iedereen makkelijk te gebruiken is. Met mogelijkheden die we goed kunnen gebruiken tijdens de opleiding. Tijdens de lockdown is zoom in korte tijd geëxplodeerd en was er kritiek op het bedrijf in de media. We gebruiken de betaalde professionele versie van ZOOM. Het bedrijf heeft hard aan verbeteringen gewerkt en onze versie heeft een extra beveiliging ingebouwd. Daardoor blijft het de beste en de meest eenvoudige tool in gebruik om elkaar online te ontmoeten.

Je hebt een laptop of computer met webcam en microfoon nodig en een goede internet verbinding.

Het is noodzakelijk dat je de opleidingsdagen ongestoord kunt doorbrengen. Je moet voor jezelf een situatie creëren waarin je volledig op de les kunt concentreren en niet gestoord wordt door je kinderen of andere mensen of zaken die je aandacht vragen. Als je borstvoeding geeft is het geen probleem als iemand je baby daarvoor bij je brengt. Ook in de live cursus gebeurt het regelmatig dat een moeder haar baby voedt tijdens de les.

De eerste twee dagen van je opleiding zijn online en dat vraagt van je dat je voor jezelf een setting creëert die gelijkwaardig is aan het volgen van een opleiding op een leslocatie.

 

De locatie voor de dagen met fysieke bijeenkomsten

Voor het tweede weekend van deze opleiding maken we gebruik van een prachtige locatie, Euverbraeke B&B hoeve te Melsele, in een landelijke omgeving op 15 minuten afstand van Antwerpen. We zijn de enige gasten waardoor we kunnen genieten van rust en privacy. Een perfecte omgeving om vanuit ontspanning te werken en te leren. Meer informatie over de locatie vind je hier.

Het adres van deze locatie is:  Brielstraat 83, 9120 Melsele

In het dorp Melsele is een station. De trein vanuit Antwerpen doet er 15 minuten over om hier te komen. Voor vertrektijden en om je reis te plannen kun je hier terecht. Vanuit Antwerpen kun je ook de tram nemen. Deze heeft een reistijd van een half uur en vertrekt ieder kwartier. Op deze website kun je je tramreis plannen.

Van het station en van de tramhalte naar de locatie is beide een afstand van ongeveer 3 kilometer. De tramhalte en het station zijn niet op dezelfde plek, ze liggen ieder aan een andere kant van de locatie. Met de fiets is dit prima te doen maar als je het te voet moet doen is het toch ruim een half uur lopen.

Overnachtingsmogelijkheden op 23 en 24 september

De cursuslocatie is tevens een B&B waar je op eigen gelegenheid een kamer kunt reserveren. Wij verzorgen geen diner en overnachtingen in deze cursuslocatie, daar moet je zelf voor zorgen als het nodig is.

We kunnen deze B&B van harte aanraden, we hebben hier zelf heerlijk geslapen tijdens de vorige trainingen en hebben onze kamers nu al gereserveerd. Wat is er nu fijner dan voor en na je training niet te hoeven reizen en in plaats daarvan binnen een paar stappen de rust te vinden van een privé kamer? Met name de ochtendspits rondom Antwerpen is haast niet te doen, zo hebben wij gemerkt.

Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met toilet en een tv. De kamers kosten € 65,- per nacht per persoon per kamer. Voor deze prijs heb je een ruime kamer voor jezelf inclusief ontbijt. We hebben de afspraak gemaakt dat de kamers op vrijdag en zaterdag alleen verhuurd worden aan deelnemers van de opleiding. Boek je beide nachten (vrijdag en zaterdag) dan heb je voorrang. Wanneer je mailt of belt met de B&B geef dan duidelijk aan dat je aan de HypnoBirthing opleiding deelneemt en of je voor 1 of 2 nachten boekt. Wanneer je alleen op zaterdag wilt overnachten kom je in eerste instantie op de wachtlijst omdat mensen die twee nachten boeken voorrang hebben. Het is dus handig om voor vrijdag en zaterdag te boeken en daarnaast ook aan te raden. Het is natuurlijk heerlijk als je op zaterdag ochtend de ruimte al kent en zonder haast of stress uitgerust aan de les kunt beginnen.

Telefoonnummer: (0032)-(0) 472445811

Email: angeliquemaarten@euverbraeke.be

Kun je het ons even laten weten als je een kamer hebt gereserveerd? Dan kunnen wij op de website het aantal kamers dat vrij is bijhouden.

Kosten

Jouw investering voor het opleidingstraject van een half jaar bedraagt € 1397,-, inclusief alle lesmaterialen die je gebruikt tijdens de opleiding en datgene wat je nodig hebt om de HypnoBirthing cursus aan zwangere stellen op te starten. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Het tweede weekend in Melsele (bij Antwerpen)  wordt je verwent met koffie, thee, versnaperingen en een heerlijke lunch. 

Certificering

Na iedere module maak je een open boek examen. Dat doe je thuis in je eigen tempo wanneer het jou uitkomt. Je hebt er 90 dagen de tijd voor. De studiebelasting voor alle drie de modules is ongeveer 10 uur. Daarna geef je een proefcursus aan één koppel. Naderhand dien je een reflectieverslag en de feedback van je proefkoppel in. Na akkoordbevinding hiervan, wordt je certificering bij het HypnoBirthing Institute aangevraagd. In de Catch the Wave –Studiegids & Wegwijzer vind je hierover uitgebreide informatie.

Wat zeggen anderen over de opleiding?

Belangrijke informatie over de opleiding en HypnoBirthing in de praktijk

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de opleiding door de Catch the Wave – Wegwijzer te lezen. Je vind er informatie over je certificering en wat je kan verwachten wanneer je als docent aan het werk gaat. Dus ben jij benieuwd hoe HypnoBirthing in de praktijk werkt? Verdiep je er alvast in door het Catch the Wave – Studiegids & Wegwijzer te lezen. Dit handboek wordt aan iedere deelneemster wereldwijd uitgereikt. Het is voor jullievanuit het Engels in het Nederlands vertaald en er zijn zaken aan toegevoegd die relevant zijn voor onze situatie in Nederland en België. Lees het goed door, het geeft je veel informatie over HypnoBirthing in de praktijk.

Doe je mee?

Ben je nog enthousiaster geworden en denk je “ja, ik wil mee doen!” neem dan nu actie en meld je hieronder aan. Er is plaats voor minimaal 8 en maximaal 18 deelnemers. Dus wacht niet langer want het zou heel jammer zijn als jij je verheugt om mee te doen en er dan achter komt dat de opleiding al vol zit. (je zou niet de eerste zijn)

Ik vind het zo mooi hoe alles wordt uitgelegd en het idee er achter. Het gaat er echt om dat ouders hun eigen lichaam mogen volgen en hierop echt mogen vertrouwen. Dit had ik voor de start van de opleiding doorgegeven, dat ik ouders terug in hun eigen lichaam wil krijgen en hen hierin laten vertrouwen. En deze opleiding geeft dit alles aan hen terug!! Ik vind het ook zo fijn dat de (geboorte)partners zo fel betrokken worden bij dit hele gebeuren. Ze krijgen veel informatie en dit bereid hen ook het beste voor. Dit alles heeft mij getroffen! Het online les geven wordt zeer goed aangepakt, je voelt je steeds op je gemak en je krijgt de kans om alle medecollega’s te   leren kennen. Ik had me ingeschreven met een bepaalde verwachten en heb zoveel meer teruggekregen.

Kato Putteman

Vroedvrouw, België

Wanneer je de betaling hebt gedaan ontvang je de factuur via een email. Je ontvangt een aparte email waarin wij je van harte welkom heten. Dus hou je mail in de gaten. Ontvang je binnen een dag geen mail check dan even je spambox. Mocht je daar ook geen mail vinden, neem dan contact op. In deze mail vragen we je je aanmelding compleet te maken door 2 formulieren in te vullen. Wanneer je deze hebt ingevuld en terug gestuurd, is je aanmelding compleet. Dan kun je, net als wij, gaan uitkijken naar de mooie tijd die komen gaat.

Ik denk dat ik al minstens 50 keer de website had bezocht voordat ik me uiteindelijk inschreef voor de docentenopleiding HypnoBirthing november 2020.

Twijfel, twijfel… 4 dagen Antwerpen met een peuter van 2,5 en een zoontje van dan 3 maanden oud. Van de andere kant nog precies in mn zwangerschapsverlof en als ik het wilde doen dan was dit het ideale moment.

En toen ik op een dag voor de 51ste keer de website bezocht zag ik dat er wat veranderd was. Niet 4 dagen fysiek in Antwerpen maar 4 dagen online. Typisch gevalletje, ieder nadeel heeft z’n voordeel.

Dat was voor mij het teken dat ik dit moest gaan doen. En geen moment spijt van gehad.

Tijdens deze vier super fijne liefdevolle dagen onder leiding van Yvonne en Benita ben ik enorm geïnspireerd geraakt. Het voelt nu echt als een missie voor mij.

Vooraf was ik bang dat deze opleiding misschien niet geschikt was voor mij omdat ik nog geen enkele link met de geboortezorg had.

Maar deze opleiding is zo praktisch, concreet en compleet dat ik nu echt sta te trappelen om binnenkort te starten met mijn eerste cursus.

Hoe gaaf is het dat ik nu gezinnen kan helpen om de zelfde kracht, rust en zelfverzekerdheid te ervaren die ik ook heb mogen ervaren bij de geboorte van mijn kindjes.

Ook het nazorg-traject van een half jaar (post HB-traject) is heel erg fijn en iedere keer opnieuw een feestje.  Zoveel vrouwen met dezelfde missie en de jarenlange ervaringen van Yvonne en Benita zorgen er iedere keer weer voor dat ik vol energie verder ga.

Dus in dit geval is twijfel wat mij betreft DOEN! 😉

Marieke van der Heijden

Ervaringsdeskundige, Nederland

Leuk om je te ontmoeten in maart voor dit leerzame en inspirerende HypnoBirthing traject. We kijken er naar uit om je in een half jaar te begeleiden van student naar docent. Wij hebben er zin in!

Hartelijke groet,

Benita Verheem en Yvonne Baars

Faculty Members of the HypnoBirthing Institute

De passie die gedeeld wordt in de opleiding, is enorm aanstekelijk. Bevallen vol vertrouwen, met lichaamsbewustzijn, zonder angst en met het behouden van eigen regie, staan centraal. Het is fantastisch hoe concreet het materiaal over geboorte en hypnose is, alles is logisch en volledig. In het tweede weekend valt alle theorie op zijn plaats en wordt het geheel van de cursus die je zelf zal gaan geven duidelijk.
Benita en Yvonne zijn zeer goede docenten. Ze delen ongelooflijk veel informatie en ervaringen en brengen dit op een heldere en bevlogen manier.
Dank je voor het warm en inspirerend bad dat deze weekends waren. Het was een prachtige, leerrijke tijd. Ik kan niet wachten om al de passie door te geven!

Noriko Beyens

Doula, België

Nieuwsgierig naar meer ervaringsverhalen? 

Lees hieronder verder.

Oooh….wat keek ik uit naar de lessen HypnoBirthing, die ik online volgde in Juni 2020 bij Yvonne en Benita.

Ik zorgde ervoor dat ik Lekker verscholen zat in de  camper in onze tuin. Niets of niemand kon me storen. En ik was  goed voorzien van een drankje en een hapje voor tussendoor. ’s Morgens een koffietje en na de middag iets lekker fris omdat het wel heel erg warm werd in de camper.

Ik werk als  zelfstandige vroedvrouw (in België) en vind het een absolute meerwaarde om zwangere ouders kennis te laten maken met de filosofie en methoden van  HypnoBirthing.  In België is op vlak van geboorte de laatste decennia ook al heel wat veranderd in positieve zin maar men promoot toch nog wel de epidurale verdoving. Het werk van de vroedvrouw aan huis begint ook al wat meer ingeburgerd te raken, zowel bij zwangere koppels als zorgverleners.

Toch blijf ik het gevoel hebben dat veel ouders belangrijke beslissingen tijdens deze prachtige gebeurtenis uit handen geven en dat zij dikwijls zomaar meegaan met de procedures van het ziekenhuis met veel onnodig ingrijpen.  Lieve vrouwen, geboortepartners en baby’s, dit moment, de geboorte is heilig voor jullie, dit is jullie moment! Maak kennis met HypnoBirthing en zie dat het ook anders kan. Geef je baby een zachte landing.

Tijdens de docentenopleiding HypnoBirthing leer je hoe je ouders kan laten omgaan met de vele mythes die rondom geboorte bestaan. Veel angsten en negatieve gedachten, verhalen over traumatische geboortes moeten in hun mind plaats maken voor positieve verhalen en de baring moet als iets moois en natuurlijks gezien worden. Je laat vrouwen opnieuw geloven in hun lichaam, de wonderlijke fysiologie van de geboorte en spreekt over de oerkracht en de natuurlijke pijnverdoving.  Het wordt in de cursus duidelijk uitgelegd hoe angst en spanning de natuurlijke geboorte tegenwerkt, waardoor er ook meer pijn is. De essentie van de cursus vind ik de wet van de psycho-fysieke respons die zegt dat elke gedachte of emotie voor een bijbehorende fysiologische en chemische reactie in je lichaam zorgt. En dit is de belangrijkste wet van de geest met betrekking tot de baring.

De twee mooie, goed uitgewerkte  cursussen (Basiskennis Hypnose en Docentencursus HypnoBirthing),  staan vol bruikbare illustraties en vele scripts om tot diepe ontspanning te komen of  om beperkende gedachten in ons onderbewustzijn aan te pakken. De ontspannings-, ademhalings-en verdiepingsoefeningen worden goed geoefend  tijdens de online opleiding. Wat genoot ik er van als   ik weer eens met gesloten ogen, onderuit mocht zakken en me laten  meevoeren door de zachte stem van Yvonne of Benita. Deze dames spreken trouwens  zo gepassioneerd en in hun sappig Hollands, dat het geen moment verveeld om er naar te luisteren. Misschien een voordeel van deze online opleiding; je wordt niet gestoord of beïnvloed door anderen, je zit in je eigen coconnetje. Ook de oefening met een medecursist in de online private room was heel leerrijk en een bijzonder, intense ervaring. Het gaf me ook energie.

Voor het oefenen met  de light touch massage mocht ik mijn partner erbij halen en het op hem uitproberen; mijn oh zo nuchtere, wetenschapper/wiskundige kreeg alvast kiekenbobbels 😉 Oefening geslaagd!!

Vele barings-en geboortehoudingen konden uiteraard niet life getoond worden maar op film en dat was ook prima. De geboortefilmpjes toonden ons hoe diep ontspannen en rustig gefocust een barende kan zijn en ook de rol van de geboortepartner wordt duidelijk. Het zijn  prachtige voorbeelden van hoe een geboorte voor elke vrouw, partner en baby zou moeten zijn. En ik wens mijn toekomstige cursisten ook zo een geweldige ervaring!

Marleen van Elsen

Vroedvrouw, België

Ik ben Alexandra Fleischer, beter bekend als The Antwerp Doula. Vier jaar geleden heb ik op 37 jarige leeftijd mijn roeping gevonden en vooral mijn beroep met hart en nieren kunnen uitoefenen. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om het Doula concept hier in Antwerpen bekender te maken. Iedereen kent me als een vrij “Down to Earth” doula. Een jaar of twee geleden klonk HypnoBirthing voor mij veel te zweverig en was verre van overtuigd dat dit een meerwaarde zou zijn voor de ouders die ik toen aan het begeleiden was. Totdat ik vorig jaar een koppel over de vloer kreeg die zelf een cursus HypnoBirthing gevolgd had. Die geboorte was onbeschrijfelijk rustig en prachtig om te zien.

Dit heeft me uiteraard helemaal overtuigd om me in te schrijven en me daar ook in te verdiepen. Een online opleiding volgen heeft naar mijn mening enorm veel voordelen. Eerst en vooral mag je toch wel iets langer in je bed blijven. Altijd mooi meegenomen als je dag en nacht van wacht bent. Je kunt tussen de middag met je gezin eten of even tot rust komen. Je maakt kennis met collega’s op een heel andere manier. Ook al gebeurt alles via een scherm, komt die klik vanzelf.

Via een gesloten Whatsapp groep kan je steeds terecht met al je vragen en elkaar helpen in geval van nood. Je staat er dus nooit alleen voor. Yvonne en Benita geven hun passie met heel veel liefde door. Als je zo’n opleiding volgt, wordt je heel vaak geconfronteerd met je verleden. Die beperkende gedachten moet je leren loslaten om zelf met volle vertrouwen en een positieve mindset les te kunnen geven. Pas dan ben je volledig in staat om de filosofie van HypnoBirthing met zelfvertrouwen, passie, warmte en liefde door te geven aan ouders die zich bij jou hebben ingeschreven. Zo heb ik het alleszins ervaren. Als je twijfelt over jezelf als toekomstige docente, gaan zowel Yvonne als Benita je een hart onder de riem steken want je hebt het in jou, anders had je jezelf in eerste instantie voor die HypnoBirthing opleiding niet ingeschreven.

Ondertussen ben ik helemaal overtuigd en kan ik op deze manier ouders nog beter voorbereiden op de komst van hun baby. Partners vanaf het prille begin van de zwangerschap betrekken is van uiterst belang. Je ziet die groeien in zelfvertrouwen, ze leren elkaar beter kennen, groeien naar elkaar toe omdat ze dit samen doen, dankzij HypnoBirthing, dankzij jou…Het vergt wel enige tijd en inspanning, maar is van onschatbare waarde. Ik wist dat ons geest een invloed heeft op ons lichaam, maar de manier waarop Yvonne en Benita dit overbrengen maakt alles zoveel duidelijker. Ik kan het alleen maar aanbevelen!

Alexandra Fleischer

Doula, België