HypnoBirthing® The Mongan Method

Vol vertrouwen relaxed bevallen

 HypnoBirthing® Docenten opleiding

ONLINE

Een live opleiding op locatie zal voorlopig niet mogelijk zijn. De huidige maatregelen zijn verlengd en worden misschien wel weer verlengd. We leven wereldwijd in een heel onzekere tijd. Dat heeft het HypnoBirthing instituut doen besluiten dat zowel de cursus aan zwangere stellen als de docentenopleiding live online aangeboden kan worden. Een grote uitzondering op één van onze belangrijkste waarden; we geven altijd les in real life bijeenkomsten. Maar nood breekt wet en we zijn er heel blij mee dat we je de opleiding nu live online mogen aanbieden. Want juist nu in deze onzekere tijd is het zo belangrijk om zwangere stellen te helpen zich goed voor te bereiden op de geboorte die ze wensen.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 1295,- (tot 30 september 100,- vroegboek korting), inclusief alle lesmaterialen die je gebruikt tijdens de opleiding en datgene wat je nodig hebt om de HypnoBirthing cursus aan zwangere stellen op te starten.

Bonus!

Bij deze online opleiding ontvang je het Post HB traject van student naar docent ter waarde van € 97,- helemaal gratis.

Het Post HB traject helpt je om alles wat je hebt geleerd soepel om te zetten in een succesvolle cursus. Tijdens de opleiding heb je alles geleerd wat je nodig hebt om cursus te gaan geven. Wij weten uit eigen ervaring en de ervaring van onze studenten dat het belangrijk is de tijd te nemen om alle waardevolle informatie te integreren. In dit traject helpen we je daarbij en dat wordt door iedere deelnemer unaniem als zeer waardevol ervaren.

Het Post HB tracjet van student naar docent start direct na je opleiding. Het duurt 6 maanden waarin we beginnen met 6 tweewekelijkse sessies van 1 uur gevolgd door 3 maandelijkse sessies van 1 uur. We behandelen vragen en bespreken onderwerpen. De sessies worden online gegeven en de opnames zijn tot 3 maanden na afloop van het traject terug te kijken op een besloten verborgen webpagina waarvoor je toegang krijgt middels een password.

Wat in ieder geval ook bij deze online opleiding hoort, wat ons betreft, is elkaar echt ontmoeten zodra het weer verantwoord is om dat te organiseren. Reken dus maar alvast op een afsluitende dag waarop we elkaar als groep eindelijk in levende lijven kunnen ontmoeten en al het geleerde nog eens live kunnen demonstreren en in de praktijk kunnen brengen.

Data en tijden

De opleiding duurt in totaal 4 dagen verdeelt over 2 weekenden. De eerste 2 dagen vinden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 november 2020. De tweede 2 dagen vinden plaats op zaterdag 28 en zondag 29 november 2020. Het is een heel praktische opleiding op MBO niveau / kwalificatieniveau 4.

Tijdsindeling van de training:

Zaterdag       21-11 :    9.00 tot 13.00 uur – Geboorte bezien vanuit HypnoBirthing

Zaterdag       21-11:     14.00 tot 18.00 uur –  Basiskennis hypnose bij geboorte

Zondag         22-11 :    9.00 tot 13.00 uur – Basiskennis hypnose bij geboorte

Zondag         22-11 :    14.00 tot 18.00 uur – HypnoBirthing Docent Certificering

Zaterdag       28-11 :   9.00 tot 18.00 uur – HypnoBirthing Docent Certificering

Zondag         29-11:     9.00 tot 17.30 uur  – HypnoBirthing Docent Certificering

Een half uur voor aanvang is er virtuele inloop. Dat geeft je de tijd om je lekker te installeren en bij te kletsen met ons en je mede cursisten.

We hanteren elke dag dezelfde structuur net zoals we altijd doen:

9.00 – 11.00 uur:  les

11.00 – 11.15 uur: (plas)pauze Tijd voor verse thee of koffie met wat lekkers.

11.15 – 13.00 uur: les

13.00 – 14.00 uur: lunch. Even helemaal weg van het scherm, lekker eten en liefst naar buiten voor een wandelingetje.

14.00 – 16.00 uur: les

16.00- 16.30 uur: pauze. Tijd voor een frisse neus en beweging

16.30 – 18.00 uur: Les

De locatie voor je online opleiding

Je volgt deze opleiding online op je eigen laptop of computer, thuis op de bank, aan de keukentafel, in je kantoor of praktijk.

We gebruiken hiervoor van ZOOM. Het is een heel fijn online platform dat voor iedereen makkelijk te gebruiken is. Met mogelijkheden die we goed kunnen gebruiken tijdens de opleiding. Doordat er in deze tijd veel gebruik wordt gemaakt van online meetings is zoom in korte tijd geëxplodeerd en was er kritiek op het bedrijf in de media. We gebruiken de betaalde professionele versie van ZOOM. Het bedrijf heeft hard aan verbeteringen gewerkt en onze versie heeft een extra beveiliging ingebouwd. Daardoor blijft het de beste en de meest eenvoudige tool in gebruik om elkaar online te ontmoeten.

Je hebt een laptop of computer met webcam en microfoon nodig en een goede internet verbinding.

Het is noodzakelijk dat je de opleidingsdagen ongestoord kunt doorbrengen. Je moet voor jezelf een situatie creëren waarin je volledig op de les kunt concentreren en niet gestoord wordt door je kinderen of andere mensen of zaken die je aandacht vragen. Als je borstvoeding geeft is het geen probleem als iemand je baby daarvoor bij je brengt. Ook in de live cursus gebeurd het regelmatig dat een moeder haar baby voedt tijdens de les.

Deze online opleiding vraagt van je dat je voor jezelf een setting creëert die gelijkwaardig is aan het volgen van een opleiding op een leslocatie.

In de week voor aanvang van de opleiding ontvang je: 

  • al het opleidingsmateriaal via de post
  • een uitnodiging voor een Whatsapp groep om te chatten en praktische dingen door te geven
  • een email met praktische informatie voor je online opleiding zoals een link naar de zoom sessies

Certificering

Na deze opleidingsdagen maak je thuis een open boek examen met een studiebelasting van ongeveer 10 uur. Daarnaast geef je een proefcursus aan een stel en daar schrijf je een reflectieverslagje over. Als beide in orde zijn wordt je certificering bij het HypnoBirthing Institute aangevraagd.  In de Catch the Wave –Studiegids & Wegwijzer vind je hierover uitgebreide informatie.

Wat zeggen anderen over de opleiding?

Belangrijke informatie over de opleiding en HypnoBirthing in de praktijk

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de opleiding door de Catch the Wave – Wegwijzer te lezen. Je vind er informatie over je certificering en wat je kan verwachten wanneer je als docent aan het werk gaat. Dus ben jij benieuwd hoe HypnoBirthing in de praktijk werkt? Verdiep je er alvast in door het Catch the Wave – Studiegids & Wegwijzer te lezen. Dit handboek wordt aan iedere deelneemster wereldwijd uitgereikt. Het is voor jullie in het Nederlands vertaald en er zijn zaken aan toegevoegd die relevant zijn voor onze situatie in Nederland. Lees het goed door, het geeft je veel informatie over HypnoBirthing in de praktijk.

Doe je mee?

Ben je nog enthousiaster geworden en denk je “ja, ik wil mee doen!” neem dan nu actie en meld je hieronder aan. Er is plaats voor minimaal 8 en maximaal 18 deelnemers. Dus wacht niet langer want het zou heel jammer zijn als jij je verheugt om mee te doen en er dan achter komt dat de opleiding al vol zit. (je zult niet de eerste zijn)

Wanneer je de betaling hebt gedaan ontvang je de factuur via een email. Je ontvangt een aparte email waarin wij je van harte welkom heten. Dus hou je mail in de gaten. Ontvang je binnen een dag geen mail check dan even je spambox. Mocht je daar ook geen mail vinden, neem dan contact op. In deze mail vragen we je je aanmelding compleet te maken door 2 formulieren in te vullen. Wanneer je deze hebt ingevuld en terug gestuurd, is je aanmelding compleet. Dan kun je, net als wij, gaan uitkijken naar de mooie dagen die komen gaat.

We kijken er naar uit je te ontmoeten voor leerzame en inspirerende HypnoBirthing dagen. Wij hebben er zin in!

Hartelijke groet,

Benita Verheem en Yvonne Baars

Faculty Members of the HypnoBirthing Institute